Tuesday, December 15, 2009

Hari Sukan

Hai..Hari ni mama nak tunjuk aksi2 anak mama yg kedua, Akma sewaktu Hari Sukan anjuran Tadika Halaman Ilmu..

Mula2 muka sweet je..


Dah mula malu2 masa nak start sukan..
Puas cikgu tu pujuk..hihiTengok la tu..Sambil main pon boleh hisap jari lagi (malu la Akma)...relax je dia..sampaikan cikgu yang bersukan sekali dengan Akma..
Acara ke2 ni, suap coklat kat kwn2..saya xdpt..juz suap kwn je :(
Habis bersukan, weols nyanyi2 pulak atas stage..Lagu2 yang mama record n save dalam blog Akma n Abang tu la..


Last sekali, baru boleh amik hadiah...Best!Tapi saya tetappp malu :P



Wednesday, November 11, 2009

Ewa Bule

Jom nyanyi sama2 nak..Video ni diambil sewaktu Akma tgh 'berlatih' untuk KONSERT erk silap2..untuk Hari Keluarga pada hari Sabtu ni..tak sabar nak tgk :P

Actually, tarian ni bukan utk Akma pon tp utk budak2 6 tahun..TAPI Akma yang terlebih excited..


video

Hahah..Akma siap jelir2 lidah lagi nak feeling punya pasal..perlu ke? hehehe
n macam biasa suara mak bapak dia yang lebih :D



Tuesday, October 6, 2009

Selamat Hari Raya

Hari raya tahun ni kami sambut di kampung abah, kat Kedah..

Bersama abang tersayang...


Gambar ini diambil semasa kami berada di rumah Tok Pa..suka budak2 kat rumah Toknya sebab ada buai yang gayut kat pokok tu..tanah pon luas..puas diorang main2..

Ok rasanya belum terlambat nak wish Selamat Hari Raya buat semua... :))


Tuesday, July 7, 2009

Dapat Adik

Seperti yang semua tau, Akma dah dpt adik perempuan, Aimy Mardhiah..tapi akma baikk sangat..pandai jaga adik dia..cium pun slow2 je..

Ni antara gambar2 kakak dan adiknya..





p/s : Kakak jaga Adik baik2 ye..





Friday, June 19, 2009

Kat office mama

Ni pulak ragam Akma kat opis mama dia...

video

~ 7 bulan ~

Friday, June 5, 2009

Mamamama....

Ni pun masa umur Akma 9 bulan..petah betul dia cakap dalam bahasa yang tersendiri...

Mama dia dah suruh panggil mama...kekeke..

video

Dan, usaha weols nak tinggalkan tabiat suka isap jari dia tu setakat ni lom berjaya.. :(
Tak pe..pelan2 ye sayang...


Friday, May 22, 2009

Ngantuknya...

Ni peel Akma bila dia dalam tempat sejuk atau dalam troli...sampai sekarang tak berubah2....hihihi

Masa ni umur Akma 9 bulan...tak kiralah kat mana pon, kalau dapat jari, nyenyak terussss...

video

Friday, May 15, 2009

Go3 ale3

Akma tak habis2 dengan go go go ale ale ale...

Mula2 zura cakap kalau traffic light merah stop, kalau green go! Pastu saje2 la nyanyi go go go ale ale ale..tak sure la lagu siapa..Ricky Martin ke yang nyanyi lagu bola tu ye?

Sekaliiii.. lagu tu yang melekat kat bibir dia sampai hari ni...Macam2 la Akma nie...




video

video

Friday, May 8, 2009

Peminat?

Ohh..anak saya ada peminat..

Dari overseas lagi...keke..Jangan main2 ooo... ;p



Heheh...petua mudah tidur yang tak tahan tu... :D

Saturday, May 2, 2009

Dah pandai naik basikal

Hai..lamanya blog anak saya ni xberupdate..Ok hari ni mama free sikit..mama nak letak gambar Akma main basikal..Masa ni umur Akma 2 tahun 4 bulan..Yang bestnya, Akma pandai main basikal tanpa diajar..tak payah susah2 nak ajar camana nak kayuh...dia tau sendiri sebab selalu tengok abang Kael dia main...Bijak betul anak mama nie :)



video


video

Friday, March 13, 2009

Melaram

Hai..buat pertama kalinya Akma jejakkan kaki ke Sarawak..best sangat tau..nak tgk sila ke blog mama ye..

Ok ni Akma nak melaram dengan baju baru dari Sarawak dan buah tangan dari sana..gambar crocodile..see, Akma sangat berani kan :) hehe







Friday, February 20, 2009

Akma work

Amboii..berangan budak tecit ni nak kerja ikut mamanya..Selama ni kalau tanya, mama pergi mana? Akma akan jawab "Work"..tapi hari tu Akma yg work..hehe..

Actually, hari Sabtu hari tu 7/2/09, Akma ikut abahnya berjalan sampai ke Shah Alam, balik tu hubby tanya nak amik salah sorang tak bawak g opis? mama ok je..Mikhail b4 ni dah pernah datang opis mama, so mama bawak akma la..suka dia..tgk la gelagat dia kat opis mama tu..








Tuesday, February 10, 2009

Progress 2 tahun 2 bulan

Hi all.. Hari ni umur Akma Mardhiah binti Ahma Latfi 2 tahun 2bulan..

So far, Akma saaangat baik..Alhamdulillah. dan InsyaAllah akan kekal selamanya..

Perkembangan Akma :-

~ Tak pakai diapers siang n malam..
~ Pandai cakap kalau nak 'membuang'..opsss
~ Pandai jaga Abang (tepuk2 abang, pegang botol susu abang kalau abg nak tido)
~ Bertolak ansur (kalau berebut mainan, 1st kena bagi Akma dulu, pastu dia akan tgk muka org yg bagi tu-kesian agaknya, pastu dia akan bagi balik barang yg direbutkan tu..hehe)
~ sangat suka bercakap walaupun kadang2 ikut 'slang' dia..kekek
~ still pemalu dgn org yang baru jumpa @ dikenali
~ sangat suka makan vitamin (Spirulina n Curcuma Plus)
~ manja ngan mama lebih dr abahnya
~ suka menggigit n cubit..saaangat sakit occay..
~ kalau nak amik gambar suka senyum macam dalam pic kat atas tu..geram betul..
~ suka korek pusat n hisap jari
~ senang masuk kalau diajar. contohnya ayat2 yg baru dipelajari..semalam, dia tunjuk buku kat mama, dia cakap 'WOW'..rupanya dalam buku tu ada tulis macam tu..sebab nia (maid) pernah bacakan buku tu..
~ pandai solat 1 rakaat..pastu habis dah..heh..xpe..belajar sikit2 ye sayang..
~ pandai azan. Dengar la bunyi Allahuakbar dia..
~ pandai mengemas ( suka sapu sampah n lap2)
~ kalau habis minum susu, dia akan terus letak dalam sink kat dapur. membasuh tu idak le pandai lagi..kekek

Ok..so far, inilah perkembangan Akma..kalau ada lagi, mama sambung nanti..Semoga Akma Mardhiah jadi anak yang solehah dan berjaya di dunia dan di akhirat.. InsyaAllah..